Entrevista a Edu Galí, Director Tècnic del Consell

Amb els Jocs Escolars ja finalitzats, és un bon moment per fer una anàlisi més relaxada sobre tot el que ens ha ofert aquesta temporada, que a més coincidia amb el 40è aniversari del Consell Esportiu de l'Hospitalet. Per fer-ho, hem parlat amb Edu Galí, Director Tècnic del Consell.

  

 

Finalitza un any clau per al Consell Esportiu de l’Hospitalet, el del seu 40è aniversari. Quina valoració en fas, a nivell global?

Si qualsevol curs ja és dur per la gran quantitat d’activitats que organitzem, aquest al tractar-se d’un any de celebració encara ho ha estat més. Des de la presentació de la temporada passant per la Jornada Inaugural, la presentació del llibre o les més tradicionals (Cross, Diada i Cloenda) han estat especials pel fet de celebrar el nostre 40è Aniversari.

La valoració és molt bona, hem tingut més participació que mai i els diferents esdeveniments han tingut una molt bona acollida. Això ens ha d’esperonar per culminar aquest 40è Aniversari amb l’acte de reconeixement del proper 29 de setembre posant el punt final a les celebracions d’un any esgotador però alhora molt gratificant.

 

Precisament per aquest tema, pel 40è aniversari, hi ha hagut activitats que han experimentat un canvi radical. Parlo, per exemple, de la Diada a l’Open Camp.

La Diada és un dels esdeveniments més importants que organitzem al llarg de l’any. Compta amb moltíssima participació i l’aspecte lúdic cobra una gran importància. Aquest any 2017 a banda de ser el del nostre 40è aniversari coincideix amb el 25è de la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona i per aquest motiu vam voler premiar als nostres participants i a les seves famílies oferint-los la possibilitat de gaudir d’una diada esportiva a les instal•lacions Olímpiques. La valoració de la gent va ser immillorable, tothom s’ho va passar d’allò més bé realitzant un munt d’activitats en família en unes instal•lacions sensacionals.

 

En qualsevol cas, no ha estat l’únic acte d’aquest 40è aniversari. La presentació del llibre “Molta gent ha fet molt” va ser potser un dels moments claus de les celebracions.

Estem molt orgullosos i contents pel resultat final. El llibre és un fantàstic homenatge a la gent que ha treballat de valent per convertir el Consell Esportiu en l’entitat que és a dia d’avui. La presentació, amb més de 200 assistents, va ser tot un èxit i un cop presentat molta gent ens ha demanat tenir una còpia perquè surt el seu nom, alguna fotografia seva o d’algun familiar o amic. Crec que el gran encert del llibre és que ha donat protagonisme a la gent i això fa que tothom el senti com a seu.

 

Deixant de banda els actes i l’aniversari, l’esport continua sent l’eix vertebrador del Consell. Quina valoració fas de la temporada dels Jocs Escolars?

Molt bona, tenim més disciplines esportives, més equips i més participants que mai. Hem de seguir treballant per organitzar una competició seriosa i que gaudeixi de la credibilitat de tothom. Crec que cada cop estem més a prop del que volem. Tenim tutors de joc, monitors/entrenadors i col•laboradors més formats. A més el fet que en els darrers anys s’estigui recuperant el model de fases supracomarcals (sectors, finals territorials i de Catalunya) ajuda a fer que la competició tingui un atractiu afegit.

 

I després cal destacar la feina de l’Àrea de Promoció, que potser una de les facetes més “desconegudes” del Consell.

Es tracta d’una àrea en plena expansió. Comptem amb un gran equip de treball amb gent jove i ben formada, molt professional però alhora molt propera, que ha aconseguit treure activitat esportiva a escoles on fins fa poc temps no hi havia res. Aquesta àrea ens ajuda d’allò més a complir un dels nostres objectius més importants que no és altre que el de posar la pràctica d’activitat física i esport a l’abast de tothom.

 

I des del punt de vista més personal, han estat els teus primers mesos com a Director del Consell. Com t’has sentit?

Molt recolzat en la meva feina. No puc queixar-me absolutament de res. L’equip de treballadors del Consell (tant els professionals com els col•laboradors) fan una tasca excel•lent. M’agrada la meva feina perquè em permet estar en contacte constant amb gent del món de l’esport, aprendre i treballar amb l’ànim de millorar tot allò que es pugui.

 

Portes pocs mesos amb aquest rol però molts treballant per al Consell i ets una veu autoritzada per parlar sobre l’evolució de l’entitat en aquest temps.

El Consell ha millorat molt en els darrers anys. Ara mateix som una entitat molt potent i amb molt de prestigi a la ciutat. Seguim organitzant els Jocs Escolars com a activitat principal però ara fem moltes més coses, entre tots hem aconseguit que el Consell sigui una entitat viva, que evoluciona de manera constant i que manté un contacte directe i bona relació amb totes les entitats i administracions del seu voltant.

 

I el futur? Què hem d’esperar del Consell Esportiu de l’Hospitalet en pròximes dates?

El Consell ha de seguir evolucionant, creixent, millorant. Segurament estem en el nostre millor moment i hem d’aprofitar-ho per avançar fermament. Els nostres treballadors han de tenir un perfil innovador, han de demostrar ganes de generar noves idees que neixin de les necessitats que detectin en el seu dia a dia. Després hi ha dos aspectes claus com són donar visibilitat a tot allò que fem i fer que tots aquests projectes siguin econòmicament viables. Hem de seguir avançant en la creació d’un model esportiu propi en el qual els valors positius que es poden transmetre a partir de l’esport estiguin molt presents.

 

I fora de l’àmbit del Consell, tornarem a veure a Edu Galí a una banqueta de bàsquet?

Crec que és important no fer més coses de les que puguis fer bé. En aquest sentit compatibilitzar la feina de dirigir el Consell amb el fet d’entrenar un equip i a més poder passar estona amb la meva família i practicar esport (fet que se’m fa imprescindible a dia d’avui) és impossible. He estat 25 anys entrenant de manera ininterrompuda però crec que ha arribat el moment de deixar-ho, qui sap si de manera definitiva.