Blog

La importància dels casals d'estiu

Arriba l’estiu. Més enllà dels comentaris sobre el ràpid que ha passat l’any, cosa que és certa, és una època desitjada per la majoria però que també ve acompanyada de mals de caps. I un d’ells, el més gran potser, és què fer amb els nens i nenes de la casa. La falta de conciliació familiar fa que s’hagin de prendre decisions prèvies. I s’ha de fer ja.

Llegeix més: La importància dels casals d'estiu

Doncs a mi m’agraden els pares

A mi, els pares i mares, m’agraden. No els considero violents, perillosos, ni crec que siguin “el pitjor de l’esport base”, aquesta frase que sembla que genera un consens absolut. Doncs no hi estic d’acord. Sí, m’he trobat alguns que eren peculiars, estranys, que s’enfadaven per decisions tècniques, amb els àrbitres, fins i tot que qüestionaven la meva metodologia. Però tot des del més absolut dels respectes i, cal remarcar-ho, eren casos molt concrets i aïllats.

Llegeix més: Doncs a mi m’agraden els pares

La presa de decisions als escacs

El passat dissabte vaig tenir l’oportunitat de presenciar, per primera vegada, una competició d’escacs. Em declaro bastant ignorant en aquest tema i, per tant, desconec si sempre és així. Però a l’Institut Torras i Bages, que és el lloc on vaig rebre aquest “bateig”, es jugaven multitud de partides alhora.

Llegeix més: La presa de decisions als escacs