La pandèmia de la Covid ha significat, en molts casos, l’obertura de molts sectors cap a la digitalització. Altres, que ja tenien presència, han vist com el context sanitari reforçava aquesta aposta.

Els escacs estan en el segon grup. Des de fa anys es pot jugar i gaudir d’aquesta disciplina a través d’un ordinador o dispositiu mòbil. Durant els mesos en els quals ha estat l’única opció, la presència dels escacs a la xarxa ha crescut de forma espectacular.

Conscients d’aquest fet, el Consell Esportiu de l’Hospitalet vol organitzar la seva pròpia competició on line, amb un torneig que anirà des de gener i fins al desembre, amb petites trobades l’últim diumenge de cada mes. En total, 12 tornejos que serviran per establir una classificació final amb els millors de totes les categories.

La competició on line d’escacs no està pensada només per participants de l’Hospitalet. Volem que qualsevol infant o jove, sigui d’on sigui, pugui gaudir d’aquesta disciplina. Per afavorir una major participació, la inscripció serà totalment gratuïta.

Aquesta competició on line és independent dels Jocs Escolars, els quals esperem poder organitzar de forma presencial durant la primavera. En el cas que no es puguin realitzar perquè les condicions sanitàries no són les desitjables, també es proposaria fer els tradicionals Jocs Escolars en format on line. Malgrat aquesta idea, volem donar una última oportunitat a la competició presencial.