Durant tota la pandèmia, la Generalitat de Catalunya, amb el PROCICAT com a principal institució encarregada d’establir les normatives en la lluita contra la Covid, ha tingut un tracte de poca consideració cap als esportistes amb llicència tramitada per qualsevol dels consells esportius de Catalunya.

Aquest fet, en les darreres setmanes, ha fet un pas més i actualment els esportistes amb llicència federativa poden entrenar, amb certes restriccions, mentre que els escolars han de fer-ho exclusivament respectant els grups estables lectius o, directament, no entrenar.

Arran d’aquestes decisions, que molts defineixen com una discriminació sistemàtica cap a un tipus de realitat esportiva, s’ha creat la plataforma “Defensem tot l’esport”, que intenta fer entendre la necessitat que tots els infants rebin el mateix tracte. Aquesta idea, absolutament inqüestionable, sembla no haver arribat encara a les persones que han de decidir sobre l’activitat física, posant per davant als nens i nenes amb llicència federativa per davant a aquells que tenen una tramitada per un Consell Esportiu.

A més de la creació de perfils a diferents xarxes socials, com Facebook, Twitter i Instagram, la plataforma ha creat una campanya de recollida de signatures en línia, moviment que ja ha recollit més de 1000 suports. L’objectiu passa per tenir encara més signatures i poder, d’aquesta forma, fer veure al Govern que no pot continuar amb la discriminació cap a un determinat tipus d’esportista.

El Consell Esportiu de l’Hospitalet s’ha sumat a aquesta campanya i dona suport total i absolut a la plataforma “Defensem tot l’esport”. Des de sempre, l’entitat ha tingut una principal motivació, oferir esport per a tothom sense importar res més que la il·lusió per l’activitat física. No podem permetre que aquesta missió no tingui continuïtat per un mal coneixement de la realitat esportiva per part de l’administració pública.