Aquest mes de març s’iniciarà una nova edició del projecte “A L’H tothom suma”, curs formatiu que busca preparar persones amb discapacitat com a monitors esportius.

El funcionament serà similar al de la primera edició, amb una primera etapa que formarà a les persones amb discapacitat. Professors titulats explicaran com afrontar els diferents reptes als quals s’enfronta un monitor esportiu: preparació de sessions, comunicació amb infants i famílies, resolució de problemes, participació en partits i jornades…

Un cop formats, es buscarà entitats o centres en els quals puguin exercir els coneixements adquirits. Aquesta és l’etapa on es busca la col·laboració de clubs esportius i escoles. En la primera edició, moltes entitats es van sumar a la iniciativa i tots els monitors formats estan actualment fent la feina de monitors.

La tercera etapa és formar també als monitors i entrenadors que acompanyaran a les persones amb discapacitat. És molt important que entenguin que els han de donar independència i confiança, sense caure a ser excessivament protectors.

Per últim, la fase més important és la quarta, que és començar a col·laborar amb entitats o centres. El Consell Esportiu no acaba la seva feina aquí, ja que es manté un contacte continu per tal de solucionar possibles problemes i adquirir nous coneixements per a futures edicions.

El nou curs començarà el 10 de març i les inscripcions ja estan obertes. El màxim disponible és de 10 persones, xifra a partir de la qual l’interessat entrarà en llista d’espera. En qualsevol cas, és previsible que es facin noves edicions en el futur. Tota la informació està a la pàgina de Formació del Consell Esportiu de l’Hospitalet.