Els treballadors i treballadores de l’amplia majoria de Consells Esportius de Catalunya han elaborat i signat un manifest en el qual expressen el seu suport al Consell Esportiu de l’Hospitalet, amb una situació judicial que “posa en perill el dia a dia d’una entitat referent en l’esport de promoció del país”.

El comunicat, dividit en vuit punts, posa especial èmfasi a la responsabilitat dels treballadors i treballadores del Consell Esportiu de l’Hospitalet, que des d’un primer moment es van mostrar disposats a col·laborar amb la justícia i han intentat mantenir sempre un to neutre i de respecte cap a la investigació. Per contra, lamenten “l’ús injustificat de la imatge dels professionals per uns determinats interessos” i la “utilització política del cas”, uns fets que estan provocant un dany “irreparable” als treballadors i les seves famílies.

L’escrit valora el “treball incansable” dels professionals del Consell Esportiu de l’Hospitalet, en un context complicat per les diferents informacions aparegudes i per la complexitat de la situació generada per la Covid19. En aquest sentit, es demana que aquesta feina i l’activitat de l’entitat no es posin en perill “perquè aniria en detriment dels infants d’una ciutat referent en esport escolar i de promoció”.

El comunicat demana, a més, poder rebre una informació veraç i que respecti la dignitat del personal del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Per últim, també sol·licita que “cap administració, ni municipal, supramunicipal o autonòmica, s’aprofiti de la situació per donar l’esquena a l’entitat esportiva”.

La publicació del comunicat, ja visible en diferents xarxes socials de diversos Consells Esportius, han tingut una reacció immediata des de l’Hospitalet. El director de l’entitat, Eduard Galí, a través del seu twitter personal, ha volgut donar les gràcies “infinites” per la confiança i respecte, destacant que mai l’han “deixat sol” en tot aquest assumpte.