El curs de formació “A L’H tothom suma”, projecte per integrar persones amb discapacitat com a ajudants de monitor esportiu, torna aquest dimecres 14 d’octubre. El curs, iniciat originalment el 9 de març, va ser ajornat a causa de la Covid19.

La formació es reprèn amb diferents mesures de seguretat i higiene, imprescindibles per tal de dur a terme qualsevol activitat en el context actual. Les aules del Poliesportiu Municipal del Gornal tornaran a ser l’escenari de les classes teòriques, amb un grup reduït de vuit persones.

El projecte “A L’H tothom suma” busca fer un pas més en la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat, oferint la possibilitat de formar-se com a ajudants de monitor esportiu. En aquest sentit, es compleix un dels objectius bàsics del Consell Esportiu de l’Hospitalet, que no és un altre que “democratitzar” l’esport. S’intenta que tothom, sense tenir en compte les seves necessitats i/o característiques, pugui accedir a l’activitat física.

Moltes entitats que treballen amb el col·lectiu ja han assenyalat els beneficis que aporta a les persones amb discapacitat el fet de conviure amb nens i nenes que practiquen esport. En les diferents iniciatives en les quals s’han donat aquestes interaccions, s’han pogut observar grans millores en l’autonomia personal, habilitats socials i de relació i comunicació. A més, el benefici és recíproc, ja que els infants, les famílies i la resta de monitors poden aprendre valors tan importants com el respecte, l’empatia o l’estima.

Horaris del curs