La 43a edició dels Jocs Escolars de l’Hospitalet s’inicien avui divendres, amb el tret de sortida de les competicions de bàsquet, futbol 7 i futbol sala. Tres de les disciplines més importants que componen l’ampli calendari d’esport escolar organitzat pel Consell Esportiu de l’Hospitalet, que reuneix cada any a aproximadament 8.000 infants i joves.

Als milers de participants cal afegir altres col·lectius que col·laboren activament per tal que els diferents partits i esdeveniments funcionin correctament, com tècnics, monitors, tutors de joc, personal de les instal·lacions, mares i pares… Una quantitat de persones cada cop més important i imprescindible, clau en l’esport base de la ciutat.

Tot i que la primera jornada dels Jocs Escolars 2019/2020 es disputarà a diferents pistes i camps de l’Hospitalet, l’acte inaugural tindrà lloc a un únic escenari. Serà dissabte 19 d’octubre, a les 10h, al Camp Municipal de Futbol de Pubilla Casas, amb la presència del regidor d’esports i president del Consell Esportiu, Cris Plaza.

La temporada 2019/2020 d’esports d’equip s’inicia amb diferents novetats que afectaran els conjunts participants. L’obligatorietat de disputar els partits amb la pilota oficial del Consell Esportiu i el llançament de l’acta digital per al futbol 7 i el futbol sala són algunes de les millores que s’introduiran durant aquestes primeres jornades.

El que no canvia és l’esperit formatiu de les competicions organitzades pel Consell Esportiu, que tornarà a tenir la promoció dels valors positius de l’esport com a un dels eixos bàsics. La classificació en valors arriba ja a la seva tercera edició, premiant a final d’any a aquells conjunts que han tingut un comportament exemplar dins i fora el terreny de joc.