Classificacions en valors

El projecte de les classificacions en valors s’inicia la temporada 2017/2018, amb l’objectiu de promocionar el joc net i el bon comportament entre tots els esportistes que participen en els Jocs Escolars del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

La bona acceptació de tots els protagonistes, des dels practicants fins a les famílies, passant per tutors de joc i tècnics, va ser l’impuls definitiu per a un projecte que busca que l’esport escolar hospitalenc sigui reconegut arreu com a una activitat física neta, exemplar i educativa.

Funcionament

Cada cap de setmana, es disputen a l’Hospitalet desenes de partits d’esports d’equip, protagonitzats, principalment, per nens i nenes de la ciutat. Tots aquests partits tenen un tutor de joc o àrbitre encarregat de dirigir el matx des d’un punt de vista reglamentari, procurant que els infants compleixen les normes bàsiques dels respectius esports.

Amb el projecte de les classificacions en valors, aquests tutors de joc no es limiten únicament a dirigir el matx des del vessant normatiu, sinó que adquireixen una importància cabdal a l’hora d’avaluar el comportament de tres dels principals actors de l’esport: practicants, tècnics i famílies.

Després de cada partit, els tutors de joc estan obligats a posar nota a esportistes, públic i entrenadors, deixant constància de si el comportament ha estat correcte o no. La nota pot ser 0, 1 i 3 i avalua aspectes com el comportament dels esportistes, si aquests se saluden o no a l’inici i el final del partit, la puntualitat i l’organització dels entrenadors, si existeixen o no protestes arbitrals, el respecte dels familiars, etc.

El total de punts obtinguts es divideix entre el nombre de partits disputats, obtenint així una mitjana que serà la puntuació amb la qual es dirimeix quin és l’equip que millor representa el joc net de cada categoria i disciplina.